Jagttegn – Starten på et liv som jæger

  Jagt er et følsomt emne og du vil opleve, at folk spørger dig: Hvordan kan du jage dyr? Eller hvorfor er du jæger? Hvorfor vil du tage et jagttegn? Det kan være svært at forklare, men det er et instinkt der sidder dybt i mange mennesker. Det er godt for bestanden af dyr, det er godt for naturen og det bidrager til en bæredygtig vildtbestand i Danmark.

  For mange jægere er det vigtigt, at kunne jage og nedlægge egen føde. Det er meget anderledes fra, at spise kød fra indhegnede dyreopdræt hvor man som forbruger har meget lille – eller ingen – indsigt i hvilke kemikalier dyret har fået i kroppen. Eller hvordan det har været behandlet gennem dets liv og hvordan dets liv er bragt til ende.

  Du vil opnå en nærhed og indlevelse i naturen som få mennesker oplever igennem et helt liv. Kontakten med den friske luft samt at leve i naturen er i skærende kontrast til hvordan det moderne menneske lever. Mange jægere får et udvidet kendskab til den danske natur, men også til resten af verden gennem fælles jagtrejser.

  Du er på vej til, at begynde et spændende kapitel i dit liv. Jagttegnet bliver starten på dit jagteventyr hvor du forhåbentligt vil få hundredevis af gode timer i naturen og i godt selskab.

  I de næste afsnit tager vi dig igennem de mest normale spørgsmål der typisk stilles når kommende jægere undersøger hvad der skal til for, at få et jagttegn i Danmark.

  Hvad er et jagttegn?

  Et jagttegn er dit personlige bevis for, at du har bestået jagttegnsprøven. Et gyldigt jagttegn giver dig ret til, at gå på jagt i Danmark og flere europæiske lande. Det er et krav, at du medbringer dit jagttegn når du går på jagt i Danmark.

  Hvad koster et jagttegn?

  Prisen på et jagttegn er mellem 1.800 kroner og 5.000 kroner når alle udgifter regnes med.

  Du betaler typisk mellem 1.650 kroner og 3.500 kroner for basisdelen hvor teori, vildtkendskab, våbenlære og naturlære gennemgås.

  Herudover skal du bruge penge på undervisning i skydeteknik og afstandsbedømmelse. Det koster mellem 300 og 400 kroner per time for skydeteknik og mellem 100 og 200 kroner per gang for afstandsbedømmelse.

  Jagttegn - starten på at blive jæger.

  Hvor gammel skal man være?

  Du skal minimum være fyldt 16 år for, at få et gyldigt jagttegn i Danmark samt bestå jagtprøven. Du må påbegynde undervisningen i en alder af 15 år.

  Relevante bøger når du skal lære om jagt

  Jagttegnsbogen af Institut for Jagt
  Jagttegn af SEGES Forlag